Jazz nieuws

Rectificatie:
helaas is in onze vorige nieuwsbrief verzuimd aan te geven dat onze vaste zangeres Anne Wiesk ook weer acte de présence geeft. Dus bij deze!

Zondag 10 december
het maandelijkse optreden van 
Sin City Seven
in haar eigen gezellige jazzclub,
Café Greendoors,
Ginnekenweg 14 Breda.

Voor een midddagje onversneden New Orleans Jazz met zo nu en dan wat uitstapjes bent u tussen 15.00 en 18.00 uur van harte welkome in onze cub. Entree gratis. 

Onze bezetting:
Cornet: Werner van Loon
Rieten: Pieter Smith
Trombone: Fred Blaauw
Piano: Rob Roldaan
Banjo: Bart Schuurmans
Slagwerk: Ger Visschers

Zang: Anne Wiesk

en als speciale gastspelers:
Joop van Gool (tuba)
én
Han Vermeulen op vibrafoon,

 

Onze maandelijkse optredens vinden dit seizoen plaats op elke 2e zondag van de maand.

 

 

 


Optreden t'Jazzezz

t'Jazzezz

Sinds 2003 zijn zes muzikanten uit de omgeving van Nijmegen zich bezig gaan houden met o.a. traditionele Dixieland en Jazz. De naam van de band ontstond spontaan nadat een van ons bij de eerste repetitie opmerkte: ‘tjesses dat moet beter’.
Geïnspireerd door bekende orkesten uit de regio wilden wij ook swingende muziek gaan maken. Niet alleen de New Orleans stijl van o.a. Armstrong en Ellington, maar ook moderne musici zoals Sting, Queen en Michael Bublé spelen nummers die wij ook op ons repertoire hebben gezet.

Inmiddels haken wij aan in het Jazzclub-circuit. Ook feesten en partijen zijn ons podium waar wij een sfeer brengen die oorstrelend is in plaats van oorverdovend. Buitenevenementen, recepties, diners het is allemaal mogelijk zowel “unplugged” als met een geluidsinstallatie in eigen beheer. Kortom, wij zijn sfeermakers op Uw feest en er valt wat te beleven.

t’Jazzezz

Bezetting:

Trombone/zang: Stan Brinkhoff
Trompet: Harry van Langen
Klarinet/saxen: Tonny Nas
Sousafoon: Nico Adriaens
Slagwerk: Robert Buitenhuis
Banjo: Ton de Leeuw

Locatie :De Linde

Te Etten leur

Lambertusstraat 7,

4872 XA Etten-Leur.

Datum 17-12-2017

http://jazzettenleur.nl/

Trombone_grip_Neotech_€27,50. een mooie ondersteuning om trombone te spelen.

Voor een mooie prijs € 27,50

Klik hier voor te bestellen

 

 


Jazz in breda

The Sin City Seven speelt a.s. zondag 5 maart van 15.00 tot 17.00 uur in Grand Café de Koffiemolen,

 Pels Rijckenpark 1 Breda
 

De gedeelde interesse voor de muziek van Joe “King” Oliver, Louis Armstrong, Jelly Roll Morton en andere grootheden uit de traditionele jazz uit New Orleans, leidde in 2010 tot de oprichting van Sin City Seven.
Sin City Seven wordt gevormd door: Werner van Loon (trompet); Pieter Smith (rieten); Fred Blaauw (trombone) Rob Roldaan (piano); Piet van Beers (tuba); Bart Schuurmans (banjo) en Ger Visschers (slagwerk). Stuk voor stuk hebben deze muzikanten ervaring opgedaan in diverse “oude stijl”-orkesten. 
Sinds enige tijd worden ze vocaal bijgestaan door zangeres Anne Wieske (trouwe bezoekers van de Koffiemolen hebben haar al eerder gehoord met de formatie Jazzith). 
 

Sin City Seven staat garant voor een paar uurtjes onversneden New Orleans Jazz! En: er mag gedanst worden! Entree gratis,

Tot zondag!


Jazz in Etten Leur

The Original Victoria Band


Zondag 19 maart a.s. 14:00 uur, locatie De Linde.


The Original Victoria Band

Opgericht in 1924 in Breda en thans het oudste nog bestaande oude stijl jazzorkest ter
wereld in zijn soort! Sinds de oprichting van het orkest in 1924 tot heden hebben
honderden nummers deel uitgemaakt van het repertoire. Veel muziek is door de jaren
heen in een wisselende samenstellingen gespeeld. De laatste jaren wordt veelal geput
uit de fantastische arrangementen die door Ad Houtepen destijds zijn geschreven. Het repertoire van The Original Victoria Band omvat inmiddels honderden arrangementen
met als voorbeelden de orkesten van Sam Lanin, Duke Ellington, Fletcher Henderson,
Paul Whiteman, The California Ramblers etc. en kenmerkt zich als de “Hot Jazz Dance
Music”.
Hoewel de oude stijl jazz de laatste jaren tijdens de diverse festivals min of meer wordt verdrongen door andere muzieksoorten, die geprogrammeerd zijn om vooral veel publiek
te trekken, is deze stijl van jazz wat The Original Victoria Band betreft tijdloos en blijft
het enorm fijne muziek om te spelen en om naar te luisteren. Van alle tijden is het zoeken naar goede muzikanten, die gekwalificeerd zijn om deze muziek te spelen en die ook “verliefd” kunnen worden op deze muziek. The Original Victoria Band speelt alleen muziek
uit de jaren 1924-1932. Een korte periode maar met vele mooie aanstekelijke muziek waar
u, net als zij, vrolijk van wordt. Een optreden met de OVB is iedere keer weer een klein
feestje waarbij zij u graag begroeten.


Oude Stijl Jazz Festival Etten-Leur

De Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur organiseert op zondag 21 oktober 2012 een optreden van de Mollies Jazz Bunch

Het zal in het voorjaar van 2007 geweest zijn, toen de Bredase jazzmuzikant Jacques Mol besloot een orkest op te richten. Mollies Jazz Bunch was geboren, een piepjong seniorenorkest met groeistuipjes.
Na een jaartje kwam het wicht tot wasdom, met een vaste bezetting. Het muzikale concept kreeg vorm. Het uitgangspunt, New Orleans revival, werd verbreed met Oud Zwart en Chicago South Side.

Naast de bekende klassiekers als Jelly Roll Morton, Sidney Bechet en Clarence Williams werd veel inspiratie gehaald uit de bandboeken van minder bekende jazzers uit de jaren twintig. Oude kraakplaten werden afgestoft en tot leven gewekt, met als resultaat dat het repertoire van MJB werd verrijkt met een aantal uiterst vitale pareltjes uit de oude jazz. Een paradijs voor wie genoeg heeft van "All of Me" of "Ice Cream".

Als een rode draad loopt door ieder optreden van de band de muziek van Sam Morgan. Hij had een fantastisch New Orleans orkest dat in 1927 slechts 8 opnames aan het schellak heeft toevertrouwd. De verfijnde jazzliefhebber, die nu eindelijk wel eens prachtige nummers van Lovie Austin, Preston Jackson of Roy Palmer live wil horen, is bij Mollie aan het juiste adres.

Mollies Jazz Bunch neemt het publiek mee, naar de tijd toen "Het" gebeurde, de jaren twintig, de tijd dat de echte, klassieke jazz werd gevormd.


Lees meer: Oude Stijl Jazz Festival Etten-Leur

iDEAL 216x54 dubbel PayPal logo 150x65

  • Pakket onverzekerd € 7,25
  • Pakket verzekerd  € 9.50
  • Bestelling vanaf €75,- GRATIS

Bereikbaar ma t/m vr 09:00 tot 21:00
+31(0)76-5320628
+31(0)6-15894300

Info verzenden en betalen